Loading...
Makarony Goodel 2016-11-16T19:45:13+00:00

Goodel

the good noodle

Szczególną cechą makaronów Goodel jest staranny dobór składników i sposób suszenia. Makarony Goodel są wykonane w 100% z czystych roślin strączkowych lub gryki. Szczególnie soczewica zawieraja duże ilości bardzo cennego białka roślinnego. Normalne przemysłowo wytwarzane makarony suszy się w temperaturze 130°C. Makarony Goodel suszy się w temperaturze 42°C, by zachować ich cenne wartości. W składzie makaronów Goodel nie ma soli.

Białko roślinne to idealny wybór dla

  • wegetarian

  • wegan

  • sportowców

  • osób unikajacych pszenicy i cierpiacych na celiakię

Problem niedoboru białka rozwiązany

Rośliny strączkowe odgrywają ważną rolę w żywieniu przy diecie wegańskiej jako źródło cennego białka. Życie nie jest możliwe bez białka. Białko składa się z aminokwasów, z których niektóre nie mogą być wytwarzane przez organizm człowieka. Oznacza to, że musimy polegać na aminokwasach w naszym codziennym żywieniu. W odróżnieniu od białka zwierzęcego białko roślinne zawiera mniej puryn i jest łatwo przyswajalne. Rośliny strączkowe są bardzo sycące – dają poczucie przyjemnego najedzenia i energię na dłuższy czas.

Sposób przygotowania

Gotuj w dużej ilości lekko osolonej wody. Nie można przekroczyć wskazanego czasu gotowania. Jeśli na powierzchni wody pojawi się duża ilość szumowin, należy je usunąć.
Po ugotowaniu makaron należy krótko przepłukać zimną wodą, aby zatrzymać proces gotowania. W przeciwnym razie może stać się zbyt miękki i rozpaść się.
Podawaj Goodel natychmiast po ugotowaniu, na przykład z kilkoma kroplami dobrego oleju roślinnego.

Govinda proponuje bezglutenowe, wysokobiałkowe makarony

Makaron z zielonej fasoli mung GOODEL 250 g

Goodel-Mungbohnen-500

– bezglutenowy
– wegański
– wysokobiałkowy

To co wyróżnia makarony GOODEL to dobór składników i sposób suszenia. Te wysokobiałkowe makarony produkowane są w 100% z roślin strączkowych lub gryki – bez dodatku mąki pszennej. Przemysłowo wytwarzane makarony suszone są w temperaturze 130°C. Makarony GOODEL suszone są natomiast maksymalnie w 42°C – w ten sposób zachowane zostają wartości ich składników. GOODEL – the good noodle.

Czas gotowania: 6 min.
Sposób przygotowania: makaron wrzucić do wrzącej, lekko osolonej wody i gotować przez 6-7 minut. Powstawanie piany jest naturalnym procesem. UWAGA: nie przekraczać czasu gotowania, po ugotowaniu przelać zimną wodą!

Składniki: 100% zmielona zielona fasolka mung*
* z upraw ekologicznych

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g suchego produktu:
Wartość energetyczna: 1369 kJ / 327 kcal
Tłuszcz: 1,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 52,3 g w tym cukry: 5,1 g
Błonnik: 16,7 g
Białko: 23,6 g
Sól#: < 0,1 g
# Dotyczy naturalnej zawartości sodu

Informacja o alergenach: może zawierać śladowe ilości soi, orzechów i sezamu.

EU_Organic_150PL-EKO-04
Rolnictwo UE/spoza UE

Makaron z czerwonej soczewicy GOODEL 250 g

Goodel-Rote-Linsen-500

– bezglutenowy
– wegański
– wysokobiałkowy

To co wyróżnia makarony GOODEL to dobór składników i sposób suszenia. Te wysokobiałkowe makarony produkowane są w 100% z roślin strączkowych lub gryki – bez dodatku mąki pszennej. Przemysłowo wytwarzane makarony suszone są w temperaturze 130°C. Makarony GOODEL suszone są natomiast maksymalnie w 42°C – w ten sposób zachowane zostają wartości ich składników. GOODEL – the good noodle.

Czas gotowania: 3 min.
Sposób przygotowania: makaron wrzucić do wrzącej, lekko osolonej wody i gotować przez 3 minuty. Powstawanie piany jest naturalnym procesem. UWAGA: nie przekraczać czasu gotowania, po ugotowaniu przelać zimną wodą!

Składniki: 100% zmielona czerwona soczewica*
* z upraw ekologicznych

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g suchego produktu:
Wartość energetyczna: 1494 kJ / 357 kcal
Tłuszcz: 2,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 56,4 g w tym cukry: 2,4 g
Błonnik: 7,9 g
Białko: 27 g
Sól#: < 0,1 g
# Dotyczy naturalnej zawartości sodu

Informacja o alergenach: może zawierać śladowe ilości soi, orzechów i sezamu.

EU_Organic_150PL-EKO-04
Rolnictwo UE/spoza UE

Makaron z ciecierzycy GOODEL 250 g

Goodel-Kichererbsen-500

– bezglutenowy
– wegański
– wysokobiałkowy

To co wyróżnia makarony GOODEL to dobór składników i sposób suszenia. Te wysokobiałkowe makarony produkowane są w 100% z roślin strączkowych lub gryki – bez dodatku mąki pszennej. Przemysłowo wytwarzane makarony suszone są w temperaturze 130°C. Makarony GOODEL suszone są natomiast maksymalnie w 42°C – w ten sposób zachowane zostają wartości ich składników. GOODEL – the good noodle.

Czas gotowania: 4 min.
Sposób przygotowania: makaron wrzucić do wrzącej, lekko osolonej wody i gotować przez 4 minuty. Powstawanie piany jest naturalnym procesem. UWAGA: nie przekraczać czasu gotowania, po ugotowaniu przelać zimną wodą!

Składniki: 100% zmielona ciecierzyca*
* z upraw ekologicznych

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g suchego produktu:
Wartość energetyczna: 1329 kJ / 318 kcal
Tłuszcz: 6,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
Węglowodany: 46,1 g w tym cukry: 2,3 g
Błonnik: 13,7 g,
Białko: 16,7 g
Sól#: < 0,1 g
# Dotyczy naturalnej zawartości sodu

Informacja o alergenach: może zawierać śladowe ilości soi, orzechów i sezamu.

EU_Organic_150PL-EKO-04
Rolnictwo UE/spoza UE

Makaron z gryki i siemienia lnianego GOODEL 250 g

Goodel-Buchweizen-500

– bezglutenowy
– wegański
– wysokobiałkowy

To co wyróżnia makarony GOODEL to dobór składników i sposób suszenia. Te wysokobiałkowe makarony produkowane są w 100% z roślin strączkowych lub gryki – bez dodatku mąki pszennej. Przemysłowo wytwarzane makarony suszone są w temperaturze 130°C. Makarony GOODEL suszone są natomiast maksymalnie w 42°C – w ten sposób zachowane zostają wartości ich składników. GOODEL – the good noodle.

Czas gotowania: 4 min.
Nie należy przekraczać czasu gotowania. Gotować na raz maksymalnie ½ opakowania. Jeśli potrzeba więcej makaronu, podzielić na kilka porcji. Ugotowany makaron wyjąć z wody łyżką cedzakową, przelać zimną wodą i wrzucić kolejną porcję do wrzącej wody. Powstawanie piany jest naturalnym procesem. Używać dużego garnka i delikatnie mieszać.

UWAGA: nie przekraczać czasu gotowania, po ugotowaniu przelać zimną wodą!

Składniki: 75% zmielona gryka*, siemię lniane złote*
* z upraw ekologicznych

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g suchego produktu:
Wartość energetyczna: 1583 kJ / 378 kcal
Tłuszcz: 7,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,5 g
Węglowodany: 65,5 g w tym cukry: 2,7 g
Błonnik: 17,1 g
Białko: 12,7 g
Sól#: < 0,1 g
# Dotyczy naturalnej zawartości sodu

Informacja o alergenach: może zawierać śladowe ilości soi, orzechów i sezamu.

EU_Organic_150PL-EKO-04
Rolnictwo UE/spoza UE