Ciasta naleśnikowe 2016-11-16T19:45:11+00:00

Ajurwedyjskie ciasto naleśnikowe w proszku

Ajurwedyjskie ciasto naleśnikowe w proszku 350 g 

Bez glutenu, bez jaj. Dodaj tylko wodę mineralną.

Wyśmienite naleśniki w zaledwie kilka minut.

Naleśniki nie muszą być zawsze słodkie: także z odrobiną korzennych przypraw smakują wybornie. Naleśniki ajurwedyjskie można przygotować zupełnie bez użycia jajek i mleka. Nie zawierają one dodatku cukru. Ajurwedyjskie przyprawy sprawiają, że naleśniki te są idealnym dodatkiem do warzyw z patelni czy sałatek o orientalnym charakterze.

Przygotowanie: 100 g ciasta naleśnikowego w proszku wymieszaj z około 200 ml (lub mniej) wody gazowanej i pozostaw na 20 minut do napęcznienia. Smaż na średnim ogniu na małej ilości oleju. Dla jeszcze lepszego smaku możesz dodać nieco białego sera. Polecamy smażenie na patelni jednocześnie 4 małych naleśników.

Propozycje przyrządzenia:

Naleśniki pomidorowe: 100 g ciasta w proszku wymieszaj z 150 ml wody gazowanej i pozostaw na 10 minut do napęcznienia, pokrój 1-2 pomidory w drobną kostkę i wymieszaj z ciastem. Smaż małe naleśniki na średnim ogniu.

Naleśniki z cukinią: 100 g ciasta naleśnikowego w proszku wymieszaj z 150 ml wody gazowanej i pozostaw na 10 minut do napęcznienia, zetrzyj 1-2 cukinie na tarce i wymieszaj z ciastem. Smaż małe naleśniki na średnim ogniu.

Gwarancja jakości: Produkty Govinda podlegają stałej kontroli jakości. W razie braków jakościowych zobowiązujemy się do wymiany produktu na nowy.

Składniki: mąka z ciecierzycy*(Turcja), papryka*, kmin rzymski*, czarnuszka*, sól morska, imbir*, kurkuma*, nasiona kozieradki*.

*z upraw ekologicznych

logo organic farming eu

PL-EKO-04

Rolnictwo spoza UE

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g:

Wartość energetyczna: 1375 kJ / 328 kcal

Tłuszcz: 3,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g,

Węglowodany: 52,9 g w tym cukry: 4,2 g;

Błonnik: 11,7 g;

Białko: 16,3 g;

Sól#: 0,1 g

# Dotyczy naturalnej zawartości sodu

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacja o alergenach: może zawierać śladowe ilości

orzechów, łubinu i sezamu.

Właścicielem marki GOVINDA jest firma Govinda Natur GmbH. Mottem tej działającej na rynku produktów naturalnych i ekologicznych od blisko 30 lat firmy jest „Słuchaj głosu Natury”. Celem marki GOVINDA jest zapewnianie wysokiej jakości produktów naturalnych, w szczególności „healthy snacks” (zdrowych przekąsek), ajurwedyjskiej i naturalnej żywności, produktów dla wegan i wegetarian, także o jakości witariańskiej.

GOVINDA to:
– innowacyjna żywność o jakości ekologicznej
– stosowanie alternatywnych surowców spożywczych (np. migdałów ziemnych CHUFA)
– jakość bez kompromisów
– autentyczny smak natury, bez dodatków i wypełniaczy

Producent: Govinda Natur GmbH, Niemcy, www.govindanatur.pl 
Dystrybutor: PRO-ECO, 54-030 Wrocław, ul. Przemyska 18, Tel: 698 655 610, www.pro-eco.com.pl

Kasztanowe ciasto naleśnikowe w proszku

Kasztanowe ciasto naleśnikowe w proszku 350 g 

Bez glutenu, bez jaj. Dodaj tylko wodę mineralną.

Naturalna słodycz kasztanów w pysznych naleśnikach.

Mąka kasztanowa jest nadzwyczajnym dodatkiem do naleśników: naturalna słodycz pozwala na rezygnację z dodatku cukru lub użycie tylko niewielkich ilości syropu kukurydzianego. W połączeniu z przypominającą smakiem orzechy mąką gryczaną otrzymujemy delikatne i zdrowe naleśniki. Poprzez dobór składników są one zupełnie wegańskie, czyli bez dodatku mleka i jajek. Aby je urozmaicić, można dodać pocięte na drobno jabłka lub gruszki. Naleśniki kasztanowe smakują wyśmienicie jako deser czy samodzielna przekąska.

Przygotowanie: 100 g ciasta naleśnikowego w proszku wymieszaj z około 150 ml wody gazowanej lub jabłkowego szprycera (dla owocowego smaku) i pozostaw na 20 minut do napęcznienia. Smaż wolno w temperaturze 80-100°C. Dla jeszcze lepszego smaku możesz dodać nieco białego sera. Możesz także zastąpić wodę napojem ryżowym lub sojowym. Polecamy smażenie na patelni jednocześnie 4 małych naleśników.

Gwarancja jakości: Produkty Govinda podlegają stałej kontroli jakości. W razie braków jakościowych zobowiązujemy się do wymiany produktu na nowy.

Składniki: mąka kasztanowa*(62%), mąka gryczana*, mielone migdały ziemne*, suszony syrop glukozowy* (syrop kukurydziany), proszek do pieczenia z kamieniem winnym (skrobia kukurydziana*, regulator kwasowości: winian monopotasowy – kamień winny, środek spulchniający: wodorowęglan sodu – soda oczyszczona), sól morska.

*z upraw ekologicznych

logo organic farming eu

PL-EKO-04

Rolnictwo UE/spoza UE

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g:

Wartość energetyczna: 1415 kJ / 338 kcal

Tłuszcz: 6,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g,

Węglowodany: 62,5 g w tym cukry: 18,1 g;

Błonnik: 11,9 g;

Białko: 5,7 g;

Sól#: 0,4 g

# Dotyczy naturalnej zawartości sodu

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacja o alergenach: może zawierać śladowe ilości

orzechów, łubinu i sezamu.

Właścicielem marki GOVINDA jest firma Govinda Natur GmbH. Mottem tej działającej na rynku produktów naturalnych i ekologicznych od blisko 30 lat firmy jest „Słuchaj głosu Natury”. Celem marki GOVINDA jest zapewnianie wysokiej jakości produktów naturalnych, w szczególności „healthy snacks” (zdrowych przekąsek), ajurwedyjskiej i naturalnej żywności, produktów dla wegan i wegetarian, także o jakości witariańskiej.

GOVINDA to:
– innowacyjna żywność o jakości ekologicznej
– stosowanie alternatywnych surowców spożywczych (np. migdałów ziemnych CHUFA)
– jakość bez kompromisów
– autentyczny smak natury, bez dodatków i wypełniaczy

Producent: Govinda Natur GmbH, Niemcy, www.govindanatur.pl 
Dystrybutor: PRO-ECO, 54-030 Wrocław, ul. Przemyska 18, Tel: 698 655 610, www.pro-eco.com.pl