Chufli – opisy 2016-11-16T19:45:12+00:00

Chufli CHIA

Kaszka z migdałów ziemnych ze skiełkowanymi płatkami owsianymi, nasionami Chia i proszkiem Maca
500 g

  • bez glutenu
  • produkt bogaty w błonnik
  • bez dodatku cukru
  • produkt naturalnie słodki
  • najlepiej smakuje na ciepło
  • sycący, rozgrzewający posiłek

Opakowanie wystarcza na około 12 gotowych posiłków. Czas przygotowania: 2 do 5 minut.

Sposób przygotowania (na jedną porcję): 2 do 4 łyżek stołowych kaszki Chufli Chia wymieszaj z około 100 ml gorącej wody aż powstanie gęsta kaszka, pozostaw na krótko do napęcznienia – i gotowe! Wariant uszlachetniony: Dodaj nieco śmietany (śmietany sojowej) i starte jabłko i ciesz się pysznym, ciepłym posiłkiem! Dla dzieci: Wariant czekoladowy – po prostu dodaj kakao, wymieszaj, a do przybrania użyj wiórków czekoladowych. To tylko kilka przykładów przygotowania kaszki Chufli. Możliwości kombinacji podczas serwowania Chufli jest bardzo wiele. Szczególnie dobrze smakuje ono z dodatkiem świeżych czy suszonych owoców.

Składniki: mielone migdały ziemne* (53%), skiełkowane bezglutenowe płatki owsiane* (30%), nasiona chia* (10%), ekspandowane brązowe proso*, płatki dyni* (przecier z dyni 70%, skrobia kukurydziana jako nośnik*), maca w proszku* (2%)
* z upraw ekologicznych

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g:
Wartość energetyczna: 1693 kJ / 404 kcal
Tłuszcz: 17,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,5 g
Węglowodany: 48,2 g w tym cukry: 16,3 g
Błonnik: 16,9 g
Białko: 7,9 g
Sól#: < 0,1 g
# Dotyczy naturalnej zawartości sodu

Informacja o alergenach: z uwagi na technologię produkcji może zawierać śladowe ilości orzechów, orzechów ziemnych, łubinu i sezamu.
Uwaga: Mimo zachowania najwyższej staranności w procesie produkcji, produkt może zawierać drobne fragmenty łupin lub twardych ziaren prosa.

Zawiera naturalnie występujące cukry.
Wartości odżywcze w produktach naturalnych mogą ulegać pewnym wahaniom.

EU_Organic_150PL-EKO-04

Rolnictwo UE/spoza UE

Chufli YOGA

Kaszka z migdałów ziemnych ze skiełkowanymi nasionami słonecznika, owocami, pestkami dyni i kardamonem
500 g

  • bez glutenu
  • produkt bogaty w błonnik
  • bez dodatku cukru
  • produkt naturalnie słodki
  • najlepiej smakuje na ciepło
  • sycący, rozgrzewający, lekki posiłek

Opakowanie wystarcza na około 12 gotowych posiłków. Czas przygotowania: 2 do 5 minut.

Sposób przygotowania (na jedną porcję): 2 do 4 łyżek stołowych kaszki Chufli Yoga wymieszaj z około 100 ml gorącej wody aż powstanie gęsta kaszka, pozostaw na krótko do napęcznienia – i gotowe! Wariant uszlachetniony: Dodaj nieco śmietany (śmietany sojowej) i starte jabłko i ciesz się pysznym, ciepłym posiłkiem! Dla dzieci: Wariant czekoladowy – po prostu dodaj kakao, wymieszaj, a do przybrania użyj wiórków czekoladowych. To tylko kilka przykładów przygotowania kaszki Chufli. Możliwości kombinacji podczas serwowania Chufli jest bardzo wiele. Szczególnie dobrze smakuje ono z dodatkiem świeżych czy suszonych owoców.

Składniki: mielone migdały ziemne* (25,7%), mąka kokosowa*, daktyle*(kawałki daktyli*, mąka ryżowa*), płatki gryczane*, płatki bananowe*, skiełkowane nasiona słonecznika* (7%), pestki dyni* (3%), kardamon* (0,5%)
* z upraw ekologicznych

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g:
Wartość energetyczna: 1699 kJ / 406 kcal
Tłuszcz: 16,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,4 g
Węglowodany: 49,4 g w tym cukry: 31,1 g
Błonnik: 13,8 g
Białko: 11,2 g
Sól#: < 0,1 g
# Dotyczy naturalnej zawartości sodu

Informacja o alergenach: z uwagi na technologię produkcji może zawierać śladowe ilości orzechów, orzechów ziemnych, łubinu i sezamu.
Uwaga: Mimo zachowania najwyższej staranności w procesie produkcji, produkt może zawierać drobne fragmenty łupin.

Zawiera naturalnie występujące cukry.
Wartości odżywcze w produktach naturalnych mogą ulegać pewnym wahaniom.

EU_Organic_150PL-EKO-04

Rolnictwo UE/spoza UE

Chufli BASIC

Kaszka z migdałów ziemnych z gryką, teff, nasionami i owocami
500 g

  • bez glutenu
  • produkt bogaty w błonnik
  • bez dodatku cukru
  • dosłodź według uznania
  • sycący, rozgrzewający posiłek, który najlepiej smakuje na ciepło

Opakowanie wystarcza na około 12 gotowych posiłków. Czas przygotowania: 2 do 5 minut.

Sposób przygotowania (na jedną porcję): 2 do 4 łyżek stołowych kaszki wymieszaj z około 100 ml gorącej wody aż powstanie gęsta kaszka, pozostaw na krótko do napęcznienia – w razie potrzeby dosłodź. Wariant Ajurwedyjski: dopraw zmielonym kardamonem. Alternatywa: 2 do 4 łyżek stołowych kaszki Chufli Basic zagotuj z około 100 ml wody lub mleka, zdejmij z ognia i pozostaw na 5 minut do napęcznienia. Dodaj utarte jabłko. Ewentualnie dosłodź – delikatna konsystencja, intensywny aromat jabłek, fig i moreli. Dla dzieci: Wariant czekoladowy – po prostu dodaj kakao, wymieszaj, a do przybrania użyj wiórków czekoladowych. To tylko kilka przykładów przygotowania kaszki Chufli. Możliwości kombinacji podczas serwowania Chufli jest bardzo wiele. Szczególnie dobrze smakuje ono z dodatkiem świeżych czy suszonych owoców.

Składniki: mielone migdały ziemne* (30%), kostki suszonych fig* (figi*, mąka ryżowa*), otręby z komosy ryżowej*(8,6%), płatki gryczane* (8,6%), nasiona słonecznika*, kostki suszonych moreli* (morele*, mąka ryżowa*), nasiona konopi*, płatki teff*(8,6%), suszone jabłko*, cynamon* * z upraw ekologicznych

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g:
Wartość energetyczna: 1898 kJ / 455 kcal
Tłuszcz: 23,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4 g
Węglowodany: 43,5 g w tym cukry: 16,8 g
Błonnik: 22,3 g
Białko: 12,6 g
Sól#: 0,02 g
Żelazo: 22,5 mg 160%**
** Pokrycie dziennego zapotrzebowania w % zgodnie z rozporządzeniem (UE) nr 1169/2011.
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (2000 kcal/8400 kJ).
# Dotyczy naturalnej zawartości sodu

Informacja o alergenach: z uwagi na technologię produkcji może zawierać śladowe ilości orzechów, orzechów ziemnych, łubinu i sezamu.
Uwaga: Mimo zachowania najwyższej staranności w procesie produkcji, produkt może zawierać drobne fragmenty łupin.

Zawiera naturalnie występujące cukry.
Wartości odżywcze w produktach naturalnych mogą ulegać pewnym wahaniom.

EU_Organic_150PL-EKO-04

Rolnictwo UE/spoza UE

Chufli TIBET

Kaszka z migdałów ziemnych z prażonym jęczmieniem, nasionami i owocami
500 g

  • bez pszenicy
  • produkt bogaty w błonnik
  • bez dodatku cukru
  • dosłodź według uznania
  • najlepiej smakuje na ciepło
  • sycący, rozgrzewający posiłek

Opakowanie wystarcza na około 12 gotowych posiłków. Czas przygotowania: 2 do 5 minut.

Sposób przygotowania (na jedną porcję): 2 do 4 łyżek stołowych kaszki wymieszaj z około 100 ml gorącej wody aż powstanie gęsta kaszka, pozostaw na krótko do napęcznienia – w razie potrzeby dosłodź. Smakuje wyśmienicie z rozgniecionym bananem.  Wariant Ajurwedyjski: dopraw zmielonym kardamonem. Alternatywa: 2 do 4 łyżek stołowych kaszki zagotuj z około 150 ml wody lub mleka, zdejmij z ognia i pozostaw na 5 minut do napęcznienia. Dodaj utarte jabłko. Ewentualnie dosłodź – delikatna konsystencja, wyjatkowy aromat dzięki prażonemu i zmielonemu jęczmieniowi (tybet. tsampa). Dla dzieci: Wariant czekoladowy – po prostu dodaj kakao, wymieszaj, a do przybrania użyj wiórków czekoladowych. To tylko kilka przykładów przygotowania kaszki Chufli. Możliwości kombinacji podczas serwowania Chufli jest bardzo wiele. Szczególnie dobrze smakuje ono z dodatkiem świeżych czy suszonych owoców.

Składniki: mielone migdały ziemne* (27%), zmielony prażony jęczmień*(17,8%), płatki gryczane*, niełuskany sezam*, kawałki suszonych śliwek*, kawałki suszonych daktyli*, płatki teff*, mąka kokosowa*
* z upraw ekologicznych

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g:
Wartość energetyczna: 1580 kJ / 377 kcal
Tłuszcz: 12,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,8 g
Węglowodany: 54,2 g w tym cukry: 17,7 g
Błonnik: 11,0 g
Białko: 8,2 g
Sól: < 0,01 g

Informacja o alergenach: z uwagi na technologię produkcji może zawierać śladowe ilości orzechów, orzechów ziemnych, łubinu i sezamu.
Uwaga: Mimo zachowania najwyższej staranności w procesie produkcji, produkt może zawierać drobne fragmenty łupin.

Zawiera naturalnie występujące cukry.
Wartości odżywcze w produktach naturalnych mogą ulegać pewnym wahaniom.

EU_Organic_150PL-EKO-04

Rolnictwo UE/spoza UE